۲۱ اسفند ۱۳۹۱، ۱۵:۴۴

سادات فاطمی:

ناشران كتاب برای بهره مندی اقشاركم سواد هم آثار متنوعی ارایه کنند

ناشران كتاب برای بهره مندی اقشاركم سواد هم آثار متنوعی ارایه کنند

اراک - خبرگزاری مهر: معاون امور استان ها، مجلس و مشاركت های نهاد كتابخانه های عمومی گفت: ناشران كتاب برای بهره مندی 20 میلیون اقشاركم سواد جامعه آثار متنوعی را ارایه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد سادات فاطمی ظهر روز دوشنبه درهمایش یك روزه كارشناسان انجمن های ادارات كل كتابخانه های كشور در سالن پردیسان هتل امیركبیر اراك افزود: در حال حاضر در کشور بیش از 20 میلیون فرد کم سواد داریم که باید با انتشار کتابهای متنوع برای آنها به کتاب علاقمند شوند و سطح سواد آنها افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه فراهم کردن زمینه لازم برای مطالعه همه اقشار جامعه از منویات مقام معظم رهبری است تصریح کرد: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش سرانه مطالعه كتاب در كشور و ترویج فرهنگ كتابخوانی، نهاد كتابخانه های عمومی طرح های شاخص و زیربنایی را عملیاتی كرده و یا در دست اجرا دارد.

ایستگاه های مطالعاتی یكی از اقدامات اساسی برای گسترش فرهنگ مطالعه

سادات فاطمی طرح ایستگاه های مطالعاتی را  یكی از اقدامات اساسی این نهاد برای گسترش فرهنگ مطالعه عنوان کرد و گفت: 142 ایستگاه مطالعه در كشور در حال حاضر راه اندازی شده است که با تامین منابع مالی از سوی مجلس شورای اسلامی این تعداد به یكهزار ایستگاه در سال آینده افزایش می یابد.

مدیرکل امور استان­ها و انجمن­های نهاد کتابخانه ­های عمومی کشور نیز نبود استاندارهای لازم در حوزه کتابخانه­ های عمومی را موجب عقب ماندن ایران از دیگر کشورهای دنیا در حوزه کتابخانه‌ها دانست و گفت: در کتابداری و کتابخانه ­ها از دیگر کشورهای دنیا عقب هستیم و لازم است همانگونه که در سند چشم انداز کشور تعریف شده است به جایگاه در نظر گرفته شده برسیم و عقب ماندگی­ها را جبران کنیم.

حجت الاسلام سیدعلی حسینی خاطرنشان کرد: همانگونه که در سند چشم انداز توسعه تعریف شده است باید در سال 1404 جایگاه ایران در سطح منطقه رتبه اول و در کل دنیا رتبه 15 باشد که برای رسیدن به این مقام نیازمند تلاش و کمک رسانی انجمن­ها هستیم.

بسیاری از دانشمندان دنیا از کتب اندیشمندان ایرانی استفاده می­ کنند

وی افزود: اگر به تاریخ نگاه کنیم متوجه خواهیم شد جایگاه ایران در دنیا جایگاه ویژه ­ای است زیرا بسیاری از دانشمندان دنیا از کتب اندیشمندان ایرانی استفاده می­ کنند.

مدیرکل امور استان­ها و انجمن­های نهاد کتابخانه­های عمومی کشور اظهار داشت: در اکثر کشورهای دنیا کتابخانه‌هایی برای جمع آوری تمام کتب چاپ شده وجود دارد اما در ایران چه از قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب هیچ کتابخانه ­ای وجود ندارد که کلیه کتاب­های منتشر شده در کشور را جمع آوری کند.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری استان مركزی با تاکید بر اینکه ترغیب نوجوانان و جوانان به مطالعه كتاب آنان را در برابر بسیاری از آفات و آسیب‌های اجتماعی بیمه می‌كند گفت: تبلیغ و ترویج فرهنگ كتاب و كتابخوانی توسعه فرهنگی جامعه را به دنبال دارد و سبب ایجاد تفكر و اندیشه نو در افراد می‌شود.

 كتاب باید با توجه به نیاز افراد در تمامی سنین و قشرها چاپ شود

ابوالقاسم نصراللهی افزود: كتاب های موجود در كتابخانه ها باید با توجه به نیاز افراد در تمامی سنین و قشرها چاپ و نشر شود و در راستای فرمایشات و مطالبات مقام معظم رهبری گام های اساسی برداشته شود.

وی با اشاره به اهمیت کتابهای چاپی در برابر الکترونیکی اضافه كرد:با وجود پیشرفت و توسعه تكنولوژی و رسانه ها، تاكنون از جایگاه و اهمیت كتاب و كتابخوانی در جامعه كاسته نشده و هر روزه علاقمندان به این فرهنگ در حال افزایش است.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی در پایان با اشاره به اینکه مراقبت از آثار مکتوب یکی از مهمترین اصول است خاطرنشان کرد: بر اساس مبانی اسلامی نباید اجازه داد کتاب­های آلوده همراه با کتاب­های مفید در جامعه عرضه شود زیرا کتاب آلوده موجب مسمومیت ذهن شده و فرد را در جبهه دشمن قرار می­دهد.

در این نشست روسای ادارات كتابخانه های عمومی كشور گزارشی از روند اقدامات انجام گرفته در جهت پیشبرد اهداف نهاد كتابخانه های عمومی به منظور رشد شاخصهای كتابخانه ای و همچنین ارتقای سرانه مطالعه مفید ارائه كردند و از هفت نفر از روسای برتر ادارات شهرستان های استان های مختلف كشور تقدیر شد.

 

 


 

 

کد خبر 2016357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha